Dinamo, învinsă cu 6-0 de FCSB, în derby-ul României. „Câinii” au jucat în 10 din minutul 37

„Umilință fără precedent!”, „Câinii, la cea mai rușinoasă înfrângere din istorie în campionat!”, scrie Gazeta Sporturilor, după meciul dintre Dinamo și FSCB desfășurat duminică seară pe Arena Națională din București.

FCSB a obținut cea mai clară victorie din istoria înfruntărilor directe cu Dinamo, scor 6-0. „Câinii” n-au avut nici măcar un șut pe poartă pe Arena Națională, în cel mai drastic eșec suferit în campionat de la înființarea clubului.

Au marcat: Keșeru 26, Oct. Popescu 42, Vinicius 45+2, Cordea 45+8 (pen.), V. Gheorghe 55, Miron 67.

„Câinii” au jucat în 10 din minutul 37, după ce Steliano Filip a fost eliminat pentru o intrare agresivă asupra lui Valentin Gheorghe.

„Dezmembrată de FCSB, Dinamo trebuie să se ascundă într-o peșteră unde maeștrii Sorescu, Rici Grigore și Răuță să picteze fresce cu balauri îmbrăcați în roșu și albastru. Dario Bonetti poate să plece acasă, pentru că este paralel cu meseria de antrenor. Au mai jucat și alții în 10, dar nu luau goluri și de la crainicul arenei în caz că își punea mintea. Vergona, Dario!”, scrie GSP după înfrângerea istorică a lui Dinamo.

Fanii lui Dinamo n-au suportat umilința din derby-ul cu FCSB și au vrut să coboare pe gazon la pauza meciului, când scorul era 4-0. Jandarmii au intervenit prompt, mai scrie GSP.

FCSB – Dinamo, echipe de start:

FCSB: A. Vlad – V. Crețu, Miron, Vinicius, Radunovic – Olaru, I. Cristea, Oct. Popescu – A. Cordea, Keșeru, V. Gheorghe 
Rezerve: Straton – Haruț, Șut, Dumiter, I. Stoica, Ov. Popescu, Oaidă, Musi, D. Șerban 
Antrenor: Edi Iordănescu

Dinamo: Eșanu – A. Radu, Giafer, R. Grigore, Amzar – Itu, Al. Răuță, S. Filip – G. Matei, G. Torje, D. Sorescu
Rezerve: P. Iliev – Ehmann, G. Crețu, V. Borcea, Ivanovski, R. Moldoveanu, A. Bani, Cl. Stan, R. Popa 
Antrenor: Dario Bonetti

FCSB a ignorat proiectul LPF

Meciul dintre FCSB și Dinamo a fost primul care a intrat în proiectul „Umple golul din viața ta”, care presupune ca jucătorii echipelor din Liga 1 să le prezinte fanilor înaintea partidelor câini care pot fi dați pentru adopție. La „Derby de România”, doar jucătorii lui Dinamo au apărut însoțiți de patrupede, conform Gazetei Sporturilor, jucători precum Deian Sorescu, Cosmin Matei, Cătălin Itu și Deniz Giafer ținând câini în brațe înainte de start. 

Dinamo, învinsă cu 6-0 de FCSB, în derby-ul României. „Câinii” au jucat în 10 din minutul 37

Fotbaliștii dinamoviști au ieșit pe teren ținând în brațe câini ce pot fi dați spre adopție | Foto: Hepta

Din informațiile GSP.ro, vicecampioana a refuzat să intre cu câinii pe gazon, dar nu pentru că nu ar susține cauza, ci din cauza momentului, având în vedere că adversarii sunt supranumiți „câinii roșii”.

Incident înaintea meciului

Derby-ul dintre FCSB și Dinamo a debutat cu incidente. Cu o oră înainte de start, jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, la una dintre intrările de pe bulevardul Basarabia.

Totul a pornit de la un suporter care a stârnit o altercație cu jandarmii. Mai multe persoane din apropiere au vrut să-i sară în ajutor. A fost momentul în care forțele de ordine au apelat la gazele lacrimogene.

Suporterul care a provocat incidentul a fost reţinut.

Foto: Hepta

Radio Tequila România