Indiferent dacă aveţi un frigider simplu, cu congelator în partea de sus sau jos sau chiar un frigider side by side, înainte de a programa un apel la service, parcurgeţi aceste cauze potenţiale şi soluţii simple pentru a-l readuce la performanţe maxime, cât mai repede posibil.

1. Frigiderul nu se răceşte sau este prea cald

Poate exista un motiv simplu pentru care frigiderul dvs. nu este atât de rece pe cât vă aşteptaţi. Dacă tocmai a fost instalat, aţi încărcat recent multă mâncare sau uşile au fost deschise mult în acea zi, poate fi necesar să aşteptaţi până la 24 de ore pentru ca temperatura să scadă din nou. Dacă nu, parcurgeţi aceşti paşi pentru a restrânge cauzele.

REGLAŢI TEMPERATURA

Temperatura recomandată pentru frigider este de 2 – 7 grade Celsius şi -19 grade Celsius în congelator. Dar, dacă frigiderul dvs. este situat lângă o sursă de căldură sau într-o cameră mai caldă decât de obicei, poate fi necesar să reglaţi temperatura din setările din fabrică.

VERIFICAŢI SETĂRILE

O setare care restricţionează răcirea ar fi putut fi activată sau lăsată pornită accidental. De exemplu, multe frigidere au o setare „Cooling On / Off”, o setare „Power Outage” care începe după o întrerupere a curentului electric sau un „Showroom Mode” care va trebui oprit când aduceţi frigiderul acasă.

VERIFICAŢI DACĂ AERISIRILE SUNT BLOCATE

Ar trebui să existe guri de aerisire undeva în frigider care să promoveze fluxul de aer de la congelator la frigider şi să păstreze lucrurile la rece. Asiguraţi-vă că acestea nu sunt blocate de produse alimentare.

2. Aparatul de gheaţă nu produce suficientă gheaţă

Un aparat de gheaţă standard ar trebui să producă aproximativ 1 kilogram de gheaţă pe zi. Dacă frigiderul dvs. tocmai a fost instalat, poate dura 24 de ore pentru a începe producţia de gheaţă şi până la trei zile pentru producerea completă de gheaţă. Dacă o cantitate mare a fost îndepărtată recent, ar putea dura 24 de ore pentru completarea sa. Dacă aparatul de gheaţă nu produce suficientă gheaţă, încercaţi aceste trei lucruri înainte de a contacta un profesionist:

ASIGURAŢI-VĂ CĂ APARATUL DE GHEAŢĂ ESTE PORNIT

Uneori, un aparat de gheaţă se poate opri accidental. Porniţi-l din nou, rotind cadranul pe „Ice Maker On” sau mişcând maneta peste coşul de gheaţă în jos.

VERIFICAŢI DACĂ LINIA DE APĂ ESTE ÎNDOITĂ

Localizaţi conducta de apă din spatele frigiderului. Dacă este îndoită, îndreptaţi-o pentru a îmbunătăţi fluxul de apă.

ASIGURAŢI-VĂ CĂ SUPAPELE DE OPRIRE A APEI SUNT COMPLET DESCHISE

Verificaţi de două ori dacă frigiderul este conectat la alimentarea cu apă din spatele frigiderului. Dacă da, asiguraţi-vă că toate supapele de închidere a apei sunt complet deschise. Supapa principală este de obicei amplasată sub chiuvetă, în dulapul de lângă frigider sau în subsol. Alegeti frigiderul side by side potrivit spatiului dvs.

3. Aveţi prea multă umiditate şi condens în frigider şi congelator

O cantitate minimă de condens este normală, mai ales în condiţii de umiditate mai ridicată. Pentru a evita excesul de umiditate, limitaţi deschiderea uşilor, chiar si in cazul side by side. Scoateţi toate articolele odată, menţineţi mâncarea organizată şi închideţi uşa cât mai curând posibil. Dacă observaţi în continuare excesul de umiditate, parcurgeţi aceşti trei paşi:

ASIGURAŢI-VĂ CĂ UŞA ESTE SIGILATĂ CORECT

Asiguraţi-vă că garniturile uşii intră în contact complet cu frigiderul, astfel încât să nu se poată strecura umiditatea. Dacă nu sunt etanşe, verificaţi dacă există ceva care obstrucţionează uşa.

ŞTERGEŢI GARNITURA DE ETANŞARE A UŞII

Uneori bucăţi de alimente şi sol se pot acumula pe garniturile uşii, aşa că ştergeţi-le cu o cârpă umedă cu apă şi săpun.

VERIFICAŢI CĂ FRIGIDERUL ESTE LA NIVEL

Un frigider denivelat poate provoca închiderea incorectă a uşilor, lăsând să intre umiditatea. Poate fi denivelat dacă nu a fost instalat corect sau pardoseala în sine este denivelată, ceea ce face ca frigiderul să se aplece. Măsuraţi din faţă în spate şi lateral în lateral, apoi reglaţi picioarele de nivelare după cum este necesar. (Sursa: www.adevarul.ro).