Cum să faci clătite de post cu dulceață. Cea mai simplă și delicioasă rețetă

Chiar dacă ții post, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la deserturile preferate, iar clătitele cu siguranță sunt preferatele oricui. Chiar dacă nu ții post, această rețetă este ideală dacă vrei să ai grijă de silueta ta, pentru că au mai puține calorii decât clătitele preparate cu lapte și ouă.

Pentru a face clătite de post cu dulceață ai nevoie de:

  • 300 g. făină
  • 600 ml. apă minerală
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 esență de vanilie
  • 3 linguri de ulei
  • dulceață de cireșe

Mod de preparare:

Ia un bol mare și adaugă făina. Treptat, pune apa minerală și restul ingredientelor și amestecă bine cu un tel. Lasă puțin aluatul deoparte și încinge o tigaie antiaderentă în care pui câteva picături de ulei.

Ia aluat cu polonicul și toarnă în tigaie cât să acopere toată suprafața, apoi las-o să se prăjească, întoarce-o pe cealaltă parte și mai las-o să se prăjească cam 1 minut. Focul trebuie să fie mediu spre mic, pentru a nu arde clătitele.

Apoi, umple fiecare clătită cu gem de cireșe sau orice gem sau dulceață preferi, pudrează-le cu zahăr și servește-le. Poți umple aceste clătite cu budincă de vanilie de post, cremă de caramel sau chiar miere.

Dacă vrei, poți face aceste clătite fără zahăr în compoziție și le poți face sărate. Le poți umple cu ciuperci călite cu usturoi și mărar sau chiar varză ori alte umpluturi de post.

Dacă vrei să faci clătite pufoase, celebrele pancakes americane, atunci poți adăuga în compoziție puțin praf de copt. Va trebui să mai adaugi făină și cam jumătate dintr-un pliculeț de praf de copt, astfel încât compoziția să aibă textura unei smântâni groase.

Se prăjesc la fel ca cele clasice și se pot servi cu fructe proaspete deasupra și diferite siropuri. (Sursa: www.playtech.ro).

Despre Radio Tequila România