Cum dai share location din WhatsApp și Facebook Messenger

WhatsApps și Facebook Messenger sunt cele mai utilizate aplicații de chat pe care le folosesc posesorii de telefoane cu sisteme de operare Android și iOS.

Cele două aplicații populare au însă și alte funcții extrem de utile, iar una dintre acestea este share location.

Funcția îți oferă posibilitatea să împărtășești locul în care te afli, singur sau împreună cu prietenii tăi, mai ales atunci când zona în care ești este complet necunoscută.

Pentru unii utilizatori este extrem de simplu să dea share location de pe smartphone. În schimb, pentru alții, această operațiune pare destul de complicată. Află și tu cum poți să dai share location de pe smartphone-ul Android.

Ce este funcția share location?

Denumirea exactă a funcției share location este Real Time Location Sharing (n.n. – „locație în timp real”) și a fost introdusă de WhatsApp în anul 2017, fiind împrumutată de la Facebook, compania care deține aplicația.

Aceasta oferă posibilitatea utilizatorilor să distribuie, pentru o perioadă limitată, locația în timp real cu prietenii din lista de contacte. Ea este valabilă pentru versiunile de iOS și Android ale WhatsApp.

Dacă vei trimite locația ta exactă unui prieten, acesta va primi pe telefonul său foarte simplu, precis și rapid datele tale fără să mai fii nevoit să pierzi timpul dând explicații.

Pentru ca share location să funcționeze va trebui să activezi partajarea locației pentru fiecare aplicație individuală în setările telefonului tău. Funcția funcționează și dacă mai multe persoane împărtășesc simultan locațiile, astfel încât pictogramele oamenilor vor apărea pe aceeași hartă.

De asemenea, ai posibilitatea să oprești distribuirea locației în orice moment. Imediat ce funcția a fost oprită sau timpul a expirat, locația în timp real nu va mai fi distribuită.

Persoanele către care ți-ai distribuit locația în timp real o vor vedea sub forma unei imagini statice mici pe care o pot atinge pentru a vă vedea ultima locație actualizată.

Această funcție este criptată integral, ceea ce înseamnă că nimeni altcineva nu va putea să vadă locația în timp real decât prietenii cărora le-ai distribuit-o.

Cum dai share location din WhatsApp?

Pentru a da share location din WhatsApp va trebui să urmezi câțiva pași, și anume:

Pasul 1: Permiteți accesul WhatsApp la locație din Setările telefonului => Aplicații și notificări => Avansat => Manager de permisiuni => Locație => Activați WhatsApp. În mod alternativ, dacă ai deschis recent WhatsApp vei putea accesa din telefon Setări => Aplicații și notificări => WhatsApp => Permisiuni => Activați Locație.

Pasul 2: Deschide WhatsApp și pornește o conversație cu un prieten din listă sau cu un grup din care faci parte.

Cum dai share location din WhatsApp și Facebook Messenger

Pasul 3: Atinge semnul  (n.n. – agrafa de attach) din căsuța în care scrii mesajul, apoi selectează opțiunea locație, atinge butonul Trimite locația curentă. Dacă folosești un telefon cu iOS apasă pe semn și apoi location.

Cum dai share location din WhatsApp și Facebook Messenger

Pasul 4: Selectează perioada de timp în care vrei să-ți distribui locația (n.n. – 15 minute, o oră sau 8 ore). Opțional poți adăuga și un comentariu.

Cum dai share location din WhatsApp și Facebook Messenger

Pasul 5: Atinge opțiunea Trimite

Pentru a opri distribuirea locației în timp real într-o anumită conversație individuală sau de grup trebuie să deschizi o conversație individuală sau de grup, să atingi Opriți distribuirea, iar apoi Opriți.

Cum dai share location din WhatsApp și Facebook Messenger

Pentru a opri distribuirea locației în timp real în toate conversațiile individuale sau de grup trebuie să atingi Mai multe opțiuni => Setări => Cont => Confidențialitate => Locație în timp real, iar apoi atinge Opriți Distribuirea și, în final, Opriți.

Cum dai share location din Facebook Messenger?

Pentru a da share location din Facebook Messenger va trebui să urmezi câțiva pași, și anume:

Pasul 1: Permiteți accesul Facebook Messenger la locație din Setările telefonului => Aplicații și notificări => Avansat => Manager de permisiuni => Locație => Activați Facebook Messenger.

Pasul 2: Deschide aplicația Facebook Messenger, iar în secțiunea  (n.n. – conversații) pornește o conversație cu un prieten din listă sau cu un grup din care faci parte.

Cum dai share location din WhatsApp și Facebook Messenger

Pasul 3: Atinge semnul  din stânga jos. Dacă folosești un telefon cu iOS apasă pe semn  și apoi location.

Cum dai share location din WhatsApp și Facebook Messenger
Cum dai share location din WhatsApp și Facebook Messenger

Pasul 4: Atinge semnul  (n.n. – locație).

Pasul 5: Atinge START SHARING LIVE LOCATION for 60 min. Dacă folosești un telefon cu iOS atinge Începe să îți partajezi locația actuală.

Cum dai share location din WhatsApp și Facebook Messenger

Dacă vrei să distribui altă locație decât cea în care te afli, poți să fixezi locația respectivă.