Cod roșu de furtuni la mare. Atenție, români: stațiunile afectate de pe litoral

Cod roșu de furtuni la mare. Atenție, români stațiunile afectate de pe litoral

Meteorologii au emis un cod roșu de furtuni pe litoral. Vremea nu dă deloc semne de îmbunătățire, cu toate că suntem aproape la mijlocul lunii iunie.

Cod roșu de furtuni la mare

A fost emis cod roșu de vreme vrea în mai multe localități de pe litoral, printre care Vama Veche, Costinești și Mangalia, unde se anunță furtuni puternice în cursul zilei de sâmbătă.

Meteorologii se așteaptă la ploi torențiale care vor acumula peste 40-50 l/mp, descărcări electrice, grindină și vijelie.

Localitățile în care a fost emis cod roșu: Tuzla, Negru Vodă, Topraisar, 23 August, Limanu, Chirnogeni, Albești, Amzacea, Pecineaga, Mereni, Costinești, Comana, Cerchezu, Mangalia.

Tot în județul Constanța a fost emis un cod portocaliu pentru localitățile Cobadin, Chirnogeni, Ciocârlia, Amzacea, Mereni, Comana, Bărăganu. În aceste zone vor fi averse torențiale care vor acumula peste 35-40 l/mp, descărcări electrice, grindină, vijelie și intensificări ale vântului.

Cod portocaliu de ploi torențiale  în București

Și în București a fost emis un cod portocaliu de ploi torențiale. De asemenea, locuitorii Capitalei au primit o avertizare Ro Alert pe telefoanele mobile.

„AVERTIZARE METEO COD PORTOCALIU – averse însemnate, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Perioada de manifestare 12.06.2021, între orele 16:05-17;00. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autorprotecție.

Urmați instrucțiunile autorităților. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU, IGSU și ANM pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”; se arată în mesajul trimis de Ro Alert.

În intervalul 12 iunie, până la ora 17:00, meteorologii au avertizat că vor și averse torențiale ce vor acumula peste 20-25 l/mp, descărcări electrice, grindină și vijelii.

Mai mult, Bucureștiu s-a inundat masiv în urma ploilor torențiale din ultimul timp. Mai multe bulevarde și străzi din Capitală au fost luate cu asalt de ploi. (Sursa: www.playtech.ro).

Despre Radio Tequila România