Cod portocaliu de furtuni în România. Alerta meteorologilor pentru toată țara

Schimbări drastice de vreme în România. Ce au anunțat specialiștii

Vești proaste pentru români! Meteorologii au emis un cod portocaliu de furtuni, așa că mulți o să se vadă nevoiți să rămână în case până când vremea o să fie mai bună. Cei ce și-au făcut planuri de vacanță o să fie nevoiți să se gândească de două ori înainte de a pleca!

Meteo. Vremea se schimbă radical. Anunțul trist făcut de specialiștii ANM

După câteva zile în care românii s-au bucurat de vreme frumoasă, se pare că fenomenele violente meteorologice o să le dea planurile peste cap tuturor. Specialiștii de la ANM au emis cod portocaliu de furtuni pentru majoritatea regiunilor din România.

În perioada 25 august, începând cu ora 10:00 și 26 august, până la ora 10:00 vor exista intensificări ale vântului, grindină, averse, descărcări electrice și vijelii. Mai mult, ploile vor avea caracter torențial, după cum au anunțat meteorologii, așa că multe persoane se vor confrunta cu o vreme capricioasă.

„În intervalul menționat în sud-vestul, sudul, centrul și estul țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

Ploile vor avea caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul Munteniei.”, au explicat specialiștii ANM.

Furtuni și grindină în România. Ce schimbări au loc, toată lumea ar trebui să știe

Mai mult, ploile, furtunile torențiale, descărcările electrice, vântul și grindina vor lua cu asalt mai multe regiuni ale țării. Sunt vizate Moldova, Transilvania, nordul Olteniei și al Munteniei. Nici oamenii aflați la munte nu o să aibă parte de vreme bună, fiind prezente schimbări atmosferice.

În intervalul 25 august, începând cu ora 12:00, până pe 26 august, ora 8:00, volumul de apă o să depășească 30…40 l/mp prin acumulare sau în intervale scurte, dar și 50…70 l/mp izolat. Aceste fenomene o să îi surprindă pe toți după ce vremea a fost blândă în ultimele zile.

De asemenea, mulți o să observe că fenomenele iau amploare în cursul serii. Schimbările meteo o să se manifeste prin accentuarea vântului, dar este posibil ca în anumite zone să existe vijelii, averse și descărcări electrice.

Veștile nu sunt unele bune nici la temperaturi. Maximele se vor menține la 31 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor înregistra undeva la 17 sau 18 grade Celsius.

Cei ce și-au făcut diferite planuri de vacanță în zonele vizate s-ar putea să fie nevoiți să aștepte ca fenomenele capricioase să treacă pentru a nu se confrunta cu diferite probleme.

Radio Tequila România