Cele mai bune filme Netflix de văzut în 2021

Cele mai bune filme Netflix de vizionat in 2021 – Dacă sunteți unul dintre acei pasionați de filme, profitați de noile vremuri pentru a viziona filme uimitoare de acasă pe Netflix. Cu un catalog imens și variat, este ușor să te pierzi printre atâtea opțiuni: drame, comedii, documentare, animații …

Gândindu-ne să vă ajutăm, am pregătit o listă cu peste 25 de filme incredibile disponibile pe platforma de streaming pentru a vă face alegerea mai ușoară.

Pieces of a Woman (Film Netflix 2021)

Martha și Sean Carson sunt pe cale să devină părinți. Dar în timpul nașterii la domiciliu, moașa ajunge să fie neglijentă și copilul lor moare la scurt timp după naștere. În timp ce încearcă să facă față durerii, Martha mai trebuie să facă față relației tremurante cu Sean și prezenței mamei autoritare. În plus, procesul judiciar împotriva moașei devine public.

The Devil All the Time (Film Netflix 2020) – Cele mai bune filme netflix 2020

Povestea are loc în anii 1960, într-o comunitate rurală din Ohio și urmărește mai multe personaje ciudate care au fost afectate de război în moduri diferite. Șef printre ei, Willard Russell, este un veteran chinuit pentru că nu a reușit să-și salveze soția de la moarte. Fiul său, Arvin Eugene, crește încercând să devină un om bun, dar ajunge să fie lovit de violența care domină orașul.

Alte topuri recomandate

Dilema socială (Film Netflix 2020)

Documentarul Netflix The Social Dilemma vorbește despre consecințele supraexpunerii noastre pe social media. Critic, filmul ne face să ne gândim nu doar la timpul petrecut în acest spațiu virtual, ci și la ceea ce se face cu datele noastre. Expresia „dacă nu plătiți pentru produs, atunci sunteți produsul” se repetă adesea, ceea ce ne face să reflectăm asupra modelelor de afaceri care sunt în vigoare în lumea digitală.

Prin interviuri cu oameni care fac parte (sau au făcut parte) din această industrie milionară – programatori, psihologi, consultanți – vom cunoaște o mulțime de dinamici sociale în interiorul și în afara rețelelor.

Foștii angajați și creatori de Facebook, Twitter, Instagram și Google arată în film un pic din funcționarea acestor companii și arată echipamentul care mișcă industria.

Când vorbesc despre algoritmii pe care i-au ajutat să creeze, invitatii încearcă să ne facă să ne dăm seama cum suntem, într-un fel, vrăjiți de rețea , acționând pe impuls și absorbind în mod constant informații care ne pot transforma în oameni mai radicali și dependenți.

The social dilemma, al cărei obiectiv principal este de a avertiza asupra pericolelor rețelelor sociale , subliniază ca o consecință a acestei utilizări excesive, de exemplu, polarizarea socială și radicalizarea politică. Pentru noi acest documentar reprezinta unul dintre cele mai bune filme netflix 2020.

Enola Holmes (Film Netflix 2020)

Cu siguranță ați auzit de Sherlock Holmes, dar probabil că nu ați avut încă contact cu sora, Enola Holmes. Noua poveste transmisă de Netflix are ca complot principal dispariția mamei lui Holmes, Eudoria. Dintre cei trei copii ai Eudoriei – Sherlock, Mycroft și Enola -, este cel mai tânăr care face totul pentru a descifra această misterioasă dispariție.

Cel mai tânăr Holmes este cel care fură spectacolul, lăsându-l pe Sherlock practic pe margine. Interpretat de Millie Bobby Brown, Enola este o fată genială de 16 ani, cu același instinct de miros și de rezolvare a misterelor ca și fratele ei mai mare.

Enola a fost crescută doar de mama ei, fiind educată chiar acasă. Într-o perioadă în care femeile erau educate să se căsătorească și să aibă copii, fata a scăpat complet de standarde fiind încurajată să citească, să practice arte marțiale și chiar să facă experimente chimice într-un laborator.

Într-o bună zi, tânăra se trezește și nu-și găsește mama acasă. Fata este apoi plasată de frații ei mai mari într-un internat. Nemultumita de noul ei destin, fuge sa o caute pe Eudoria.

Death to 2020 (Film Netflix 2020)

Filmul 2020 never again (în versiunea originală Death to 2020) este o producție originală Netflix și are o privire distractivă și critică asupra a ceea ce sa întâmplat în anul 2020

Retrospectiva din acest an este ieșită din comun pe baza unor evenimente reale, dar este fictivizată de actori, care interpretează, de exemplu, comentatori sau figuri politice importante precum Regina Elisabeta a II-a.

Producția amintește de momente bizare cu un umor sec, creând un fel de comedie absurdă care, în același timp, care râde și distrează, pune spectatorul să se gândească la ceea ce s-a întâmplat în lume în 2020.

Filmul vorbește, de exemplu, despre polarizarea politică, despre radicalizarea prin rețelele sociale, amintește de asasinarea lui George Floyd și comentează consecințele pandemiei.

Producția este un amestec de umor politic, negru și a fost creată de creatorii Black Mirror.

The Two Popes (Film Netflix 2019)

Filmul regizat de brazilianul Fernando Meirelles are ca fundal un context nu foarte frecvent în universul cinematografiei: relația de prietenie din marile eșaloane ale Bisericii Catolice.

Protagoniștii aici sunt două figuri importante în contextul creștin: cardinalul argentinian Jorge Bergoglio (interpretat de Jonathan Pryce) și papa Benedict al XVI-lea (interpretat de Anthony Hopkins).

Complotul capătă forță atunci când cardinalul argentinian decide să se retragă după ce nu a fost de acord cu o serie de îndrumări date de papa. Apoi cumpără un bilet la Roma, unde actiunea capata o rasturnare.

Totuși, în mod neașteptat, Papa ajunge să-l viziteze înainte și, din acea primă întâlnire dintre cei doi religioși, apare o lungă conversație care se desfășoară în viitoare întâlniri și într-o profundă prietenie. În dialog, ambii reflectă la soarta bisericii, la problemele cu care se confruntă catolicismul și la propriile dileme personale. Un film Netflix pe care il recomandam cu toata increderea

Marriage Story (2019)

Deși vedem adesea o serie de divorțuri în cercul nostru de prieteni și familie, adevărul este că rareori vedem acest subiect în cinematografie.

Filmul lui Noah Baumbach a completat acest gol prezentând sfârșitul unei relații îndelungate trăite de Charlie (Adam Driver) și Nicole (Scarlett Johansson), care aveau un copil mic.

Candidat la Oscarul pentru cel mai bun film și cel mai bun scenariu original, vedem în trăsătură soarta tristă a căsătoriei dintre un regizor de teatru și o actriță. Cei doi cresc pur și simplu pe părți opuse și ajung să opteze pentru divorț, în ciuda tuturor costurilor emoționale și financiare pe care le implică separarea.

Lungmetrajul prezintă perspectiva ambelor părți și, de asemenea, dramele secundare care implică ruperea unei relații îndelungate: cum va fi creșterea copilului pe care îl au în comun? Cum vor împărți bunurile? Cum se vor ocupa cei din jur de separare? Unul dintre cele mai bune filme Netflix emotionante.

The Platform (Film Netflix 2019)

Filmul științifico-fantastic din Spania este o producție originală Netflix în regia lui Galder Gaztelu-Urrutia. Considerat deranjant de mulți, lungmetrajul a avut un mare succes în ceea ce privește audiența și critica.

Distopia are loc într-o închisoare verticală și are un ton dureros de suspans care îl prinde pe spectator de la început până la sfârșit. Filmul este greu, dificil și cu multe interpretări posibile.

În închisoarea verticală există doi prizonieri pe etaj și, în fiecare zi, o masă cu mancare este livrată etaj la etaj. În timp ce deținuții de la primul nivel mănâncă tot ce există, în timp ce cei de la celelalte etaje mănâncă rămășițele.

Lungmetrajul este plin de simboluri și critici sociale. Filmul este citit de mulți ca o metaforă a conflictului de clasă. Probabil ca acesta este cel mai bun film Netflix spation vazut vreodata.

Becoming (2020)

Documentarul autobiografic filmat de Nadia Hallgreen este rezultatul unui parteneriat între cuplul Obama și Netflix. În acest film lung de aproximativ o oră și jumătate, vom cunoaște puțin personalitatea Michelle Obama și vom vedea turneul cărții sale în 34 de orașe. În câteva luni, memoriile lui Michelle au devenit unul dintre cele mai bine vândute in categoria sa.

Cu un ton intim, producția prezintă originile fostei prime doamne, cariera sa personală și profesională, alegerile pe care le-a făcut și modul în care viața sa s-a schimbat după ce Obama a devenit președinte.

Vedem peste 89 de minute cum Michelle a tratat prejudecățile rasiale și de gen până când a reușit să se stabilească ca o persoană publică. Documentarul este o oportunitate pentru cei interesați să cunoască mai profund viața femeii care a trăit în Casa Albă timp de opt ani.

The Irishman (2019)

Cel mai recent film al regizorului Martin Scorsese, unul dintre cei mai mari realizatori de filme vii, se află în contextul lumii criminalității și îl are în rolurile principale pe Robert De Niro, care a colaborat cu regizorul în numeroase alte ocazii.

Scenariul este o adaptare a cărții lui Charles Brandt, care spune povestea reală a lui Frank Sheeran, un veteran din cel de-al doilea război mondial care ar fi implicat într-o crimă.

Producția lui Scorsese reia una dintre cele mai izbitoare crime din Statele Unite : dispariția lui Jimmy Hoffa în 1975. Hoffa era un lider sindical implicat în mafie. Veteranul Frank este acuzat că a fost implicat în crima, care până în prezent nu a fost soluționată. Caracteristica lui Scorsese fictivizează relația dintre aceste două personaje curioase. Reprezinta unul dintre cele mai bune filme Netflix din anul 2019.

Roma (2018)

De văzut, Roma este o relatare biografică poetică inspirată din copilăria regizorului Alfonso Cuarón.

Lungmetrajul care a primit Oscarul pentru cel mai bun film străin este ambientat în Mexicul din anii 1970 și aduce dramele zilnice ale unei familii de clasă mijlocie/superioară.

Cu un aspect intim și delicat, Roma este filmată în alb și negru și ridică o serie de probleme care există și astăzi, cum ar fi inegalitatea socială în America Latină, machismul și dubla călătorie experimentată de atât de multe femei care trebuie să-și echilibreze personalul și vietile profesionale.

I Am Not An Easy Man (2018)

Protagonistul I am not a easy man este Damien, un șovinist de sex masculin care își vede viața schimbându-se atunci când suferă un accident și se trezește cu lumea invers: acum femeile domină.

Creația franceză ne face să râdem tocmai pentru că evidențiază absurditățile societății noastre contemporane, încă foarte marcate de oameni în locurile de putere .

Când râdem de Damien ajungem să râdem de noi înșine, scufundați într-un context care, din păcate, încă nu tratează bărbații și femeile cu egalitatea cuvenită. În ficțiune, Damien va trebui să se adapteze realității.

Ciclul progresului (2018)

Ciclul progresului
Ciclul progresului

Documentarul Ciclul progresului a primit Oscarul și nu a putut trece neobservat aici.

Directorul Rayka Zehtabchi ne spune cum se vede menstruația în comunitățile rurale din India și cum introducerea unei mașini pentru a crea tampoane intime la un cost redus a provocat o adevărată revoluție în aceste sate.

Filmul care tratează în principal machismul arată cum o serie de fete care trebuie să renunțe la școală și cum lipsa unor produse de igienă adecvate condamnă aceste femei la excludere.

I Lost My Body (2019)

Animația franceză în regia lui Jérémy Clapin a câștigat o serie de premii internaționale și spune povestea originală a unei mâini care își caută propriul corp.

Mâna, care își are propria conștiință, scapă din laboratorul de disecție unde a fost ținută și se plimbă prin Paris încercând să-ți găsească corpul pentru a se simți complet.

Repede, ea se plimbă anonim pe străzi, urcă pe fațadele clădirilor și merge să-și investigheze trecutul care ajunge să fie dezvăluit puțin câte puțin printr-o serie de flashback-uri.

Minimalism: A Documentary About the Important Things (16)

Protagoniștii acestui documentar sunt Joshua Fields Millburn și Ryan Nicodemus, doi băieți care au decis să-și schimbe stilul de viață adoptând o postură minimalistă în viața lor de zi cu zi.

Filmul face o critică severă la adresa consumismului exacerbat (cultura consumului occidental neîngrădit) și prezintă un mod diferit de a ne trăi viața de zi cu zi fără a fi înconjurat de atâtea lucruri (obiecte, mobilier, haine, gadgeturi, piese decorative).

Ideea celor doi protagoniști este să reducem la maxim ceea ce avem , lăsând doar ceea ce este esențial.

He Even Has Your Eyes (2016)

Comedia franceză He Even Has Your Eyes prezinta relațiile de familie, adopție și prejudecăți.

Paul și Sali sunt căsătoriți și nu pot avea copii – deși acesta a fost cel mai mare vis al cuplului. Neliniștiți, intră la coadă pentru adopție și, într-o zi, primesc apelul telefonic mult așteptat: la urma urmei, există un bebeluș de șase luni gata să fie adoptat de ei!

Diferit aici este că este un bebeluș alb cu ochi albaștri care va ajunge într-o familie compusă din tată și mamă de culoare.

Am observat în film că societatea în care sunt scufundați cei doi nu este pregătită să facă față unor situații neobișnuite și cum reacționează cuplul cu ciudățenia oamenilor pentru că au adoptat un copil care nu seamănă cu ei.

Black Mirror: Bandersnatch (2018)

O producție destul de diferită de tot ceea ce ați văzut vreodată, aceasta este Black Mirror: Bandersnatch, o narațiune interactivă în care spectatorul poate alege ce destinație va avea tânărul programator Stefan (Fionn Whitehead).

În consencinta, filmul, care are loc în 1984, are o lungime de aproximativ 90 de minute – dacă este luat în considerare în varianta etanșă – și include nouă finaluri posibile (care pot oferi până la 312 minute de conținut dacă privitorul dorește să experimenteze toate șansele lui Ștefan ).

Povestea, deci, funcționează ca un fel de joc, în care privitorul încetează să mai fie un receptor pasiv, fiind chemat să facă alegeri care interferează direct în destinul tânărului programator. Acesta este unul dintre cele mai bune filme Netflix, este si unic.

Bienvenue à Marly-Gomont (2016)

Filmul francez al lui Julien Rambaldi povestește aventurile lui Seyolo Zantoko (Marc Zinga), care a absolvit recent medicina în Congo și se mută împreună cu familia într-un sat din Franța unde primește o ofertă de muncă pentru a lucra ca medic la centrul de sănătate .

În mediul rural conservator francez, Seyolo ajunge să fie folosit de populația locală. Medicul trebuie să facă față prejudecăților rasiale și rezistenței francezilor, care la început refuză să fie slujiți de el.

Deși este un film care abordează probleme grele, cum ar fi discriminarea rasială, tonul Welcome to Marly-Gomont este ușor, cu unele pasaje pline de umor.

Seriously Single (2020)

Comedia romantică Seriously Single a avut totul pentru a fi mai mult o comedie superficială, dar sa dovedit a fi mai profundă abordând, deși într-un mod ușor, problema rasismului. Filmul, stabilit la Johannesburg, relatează dificultățile pe care le întâmpină femeile negre atunci când caută potrivirea ideală.

Dineo (interpretată de Fulu Mugovhani), un fan al monogamiei, s-a trezit brusc singură, trebuind să înfrunte universul întâlnirilor. Își împărtășește aventurile cu Noni (Tumi Morake), care este cel mai bun prieten al ei.

Produs în parteneriat cu Africa de Sud, Seriously Single are o amprentă romantică și, în același timp, realistă.

The Boy Who Harnessed the Wind (2019)

Inspirat de cartea Băiatul care a prins vântul, filmul spune o poveste dramatică de depășire .

Narațiunea, situată în Africa (mai exact în Malawi), în 2001, se bazează pe povestea reală a lui William Kamkwamba. Protagoniștii, familia Kamkwamba, sunt formate din părinți fermieri care și-au dorit copii cu o destinație mai prosperă.

Annie este fiica cea mare, care merge la universitate, iar fratele ei, William (Maxwell Simba), o vede ca pe o inspirație. William este personajul principal din poveste, al cărui vis cel mai mare este să studieze. Înțelept, el este capabil să remedieze tot ce este defect în jurul său pentru a câștiga câțiva dolari.

Familia Kamkwamba intră în probleme cu o secetă uriașă și William, cu ingeniozitatea sa, reușește să le ofere zile mai bune celor pe care îi iubește cel mai mult.

Birdman (2014)

Un film care te face să gândești: acesta este Birdman, un lungmetraj care discută granițele dintre realitate și ficțiune. În capodopera regizată de Alejandro González Iñárritu avem ca personaj principal un actor care a reprezentat cândva un mare supererou.

Bântuit de această etapă din carieră, Riggan Thomson (Michael Keaton) a intrat într-o spirală descendentă a crizei personale și profesionale. Vedem, încetul cu încetul, consecințele pe care rolul le-a lăsat în viața actorului asupra sunetului unei coloane sonore unice, uluitoare.

Producția, care a primit Oscarul pentru cel mai bun film și cel mai bun scenariu original, îl face pe spectator să reflecte și să reverbereze chiar și după câteva zile după ce a urmărit filmul.

Jungle Book: Origins (2018)

Mogli este un personaj care a făcut parte din copilăria multora dintre noi, deci poate fi și interesant să încercăm această nouă abordare a istoriei .

Orfanul abandonat în junglă și crescut într-o haită de lupi, în această versiune este interpretat de Rohan Chand. În această poveste puțin mai violentă și obscură decât cea mai cunoscută versiune, cea mai mare amenințare a sa este puternicul tigru Shere Khan, care încearcă să-l ducă în pericolele pădurii.

Povestea, bazată pe Cartea junglei, aduce publicului o fotografie unică, cu scene uluitoare.

Toc toc (2017)

Comedia spaniolă a lui Vicente Villanueva reușește să bată joc de tulburările mintale și ajunge să obțină un rezultat ușor și distractiv.

Cei șase pacienți cu tulburare obsesiv-compulsivă, de diferite tipuri, se întâlnesc în sala de așteptare a cabinetului renumitului psihiatru Dr. Palomero, care promite să fie leacul pentru toate problemele.

Cu toate acestea, psihiatrul întârzie, iar cei șase pacienți încep să interacționeze între ei, stabilind un fel de terapie dinamică de grup.

The Awakening of Motti Wolkenbruch (2018)

Dacă vrei să te cufunzi într-o cu totul altă cultură , Trezirea lui Motti este o comedie pe care nu o poți rata. Filmul prezintă privitorului o familie evreiască ortodoxă care a subliniat planurile pentru viața fiului lor, Mordechai (pentru Motti intim), dar pe care, din păcate, băiatul a decis să nu o urmeze.

Plină de umor, povestea din fundalul dramatic al lui Motti (Joel Basman) a fost aleasă pentru a reprezenta Elveția la Oscarul pentru cel mai bun film străin. Motti, care locuiește în spațiul religios al familiei părinților săi, circulă și are prieteni în afara comunității și ajunge să se îndrăgostească de un coleg de facultate care nu este din religia sa.

În film vedem dificultatea lui Motti de a plăcea familia urmând tradițiile și, în același timp, dorința sa de a deveni independent și de a-și găsi propria cale.

The Boy in Striped Pyjamas (2008)

Opera cinematografică este o adaptare a cărții Băiatul în pijamale cu dungi. Filmul, lansat în 2008, spune povestea băiatului Bruno (Asa Butterfield), care are opt ani și este fiul unui ofițer nazist care lucrează într-un lagăr de concentrare.

Ignorând problemele războiului și ambarcațiunile tatălui său, băiatul ajunge să se împrietenească cu Shmuel (Jack Scanlon). Băiatul poartă pijamale în dungi și se află pe cealaltă parte a gardului electrificat, într-un lagăr de concentrare.

Emoționant, filmul vorbește mai presus de toate despre prietenia autentică și ne arată problema războiului din perspectiva privirii copilului .

The Willoughby (2020)

Cel mai nou film de animație de la Netflix este a doua producție originală a categoriei realizată de platformă (prima a fost Klaus , care a fost chiar nominalizat la Oscar la categorie).

Regizat de Kris Pearn, The Willoughby este o adaptare plină de umor a cărții omonime care are o premisă foarte originală: cei patru frați cred că propriii lor părinți sunt egoisti și că ar avea o viață mai bună fără ei.

Motivați pentru a fi observați și îngrijiți, Tim, Jane, Barnaby A și Barnaby B intenționează să fie crescuți de părinți iubitori.

Planul celor patru este de a trimite parintii într-o vacanță în întreaga lume pentru a găsi o familie nouă, mai primitoare. Nu putem spune ca este cel mai bun film netflix din 2020, insa il recomandam cu placere.

Klaus (2019)

Prima animație a lui Netflix a venit să concureze pentru Oscar și a fost regizată de spaniolul Sergio Pablos, fost animator Disney. Creația merită cu adevărat să fie văzută, Klaus vorbește despre originile lui Moș Crăciun într-un mod foarte original .

Filmul îl are în rolurile principale pe Klaus, un vechi meșteșugar, un producător de jucării și pe Jesper, un băiat răsfățat care este trimis de tatăl său. Cei doi se întâlnesc în Smeerensburg, rece și îndepărtat, unde toți locuitorii au o dispoziție proastă.

Klaus, meșterul, trăiește singur în mijlocul pădurii și Jesper lucrează ca poștaș într-o regiune în care nimeni nu trimite scrisori. Cei doi se apropie apoi de acest mic sat arctic și își dezvoltă o prietenie frumoasă.

Animația tradițională, realizată în 2D, are detalii foarte bogate, iar filmul, pe lângă o poveste frumoasă, este și o priveliște pentru ochi din punct de vedere vizual. Kalus reprezinta una dintre cele mai bune animatii filme netflix din 2019.

Acesta este lista noastra pentru cele mai bune filme netflix, lansate in anul curent cat si in anii precedenti, noi vom actualiza acest top frecvent asa ca il poti salva si sa il vizitezi ori de cate ori ai nevoia de a vedea un nou film pe Netflix si nu stii la ce se te uiti. (Sursa: www.geeki.ro).

Despre Radio Tequila România