Cel mai scurt drum până la mare. Aşa eviţi aglomeraţia şi blocajele de pe Autostrada Soarelui

Cel mai scurt drum până la mare. Aşa eviţi aglomeraţia şi blocajele de pe Autostrada Soarelui

Dacă vrei să mergi vara aceasta la mare, cea mai bună variantă este să iei trenul. Dacă totuși vrei să mergi cu mașina, există câteva variante prin care poți ajunge la litoral fărăsă rămâi blocat ore în șir pe autostradă.

Cel mai scurt drum până la mare

Drumul spre mare este îngrozitor de aglomerat, mai ales în weekend, așa că poți să te trezești că pierzi măcar o zi doar pe drum.

Polițiștii de Rutieră recomandă celor care vor să ajungă la mare să evite aglomerația e pe Autostrada Soarelui și să aleagă alte variante prin care pot ajunge pe litoral.

Ca rute alternative există Autostrada A1 – Ciorcârlia – Mereni – DJ 381 Topraisar – DJ 391 Negru Vodă – DN 39 Mangalia sau Autostrada A2 – DN39 – Agigea – DN 38 – Techirghiol – DJ393 Moșneni – DC 5 – 23 August – DN 39.

”Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să păstreze în mers o distanță corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiții de siguranță, să respecte limitele legale de viteză,

să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulație, să pună în funcțiuni luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc, să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii și să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate”, spun polițiștii de la Rutieră.

Cel mai aglomerat weekend pe litoral

Ei bine, dacă reușești să eviți aglomerația de pe autostradă și să ajungi la mare, nu același lucru se poate spune și despre aglomerația de pe plajă.

Stațiunile cele mai căutate sunt pline de turiști și cu greu găsești un loc pe plajă în care să îți așezi cearceaful sau șezlongul.

Mai mult, oamenii sunt deranjați de lărgirea plajelor de la Mamaia, însă asta nu îi oprește să vin în număr cât mai mare pe litoral.

Ultimul weekend a fost catalogat drept cel mai aglomerat din ultimii doi ani de pe litoralul românesc, iar cele mai pline stațiuni au fost Mamaia, Costinești, Vama Veche și Eforie Nord.

Radio Tequila România