Cei mai implicați pompieri. Reveneau din misiunea din Grecia, dar s-au oprit pentru un accident rutier

Pompierii din Grecia s-au implicat la întoarcere într-un accident rutier. Ajutorul lor a fost impresionant

Pompierii români care au ajutat autoritățile din Grecia au făcut o minune și la întoarcere. Echipajele de salvare s-au oprit pentru un accident rutier. Implicarea lor a fost încă o dată de nota 10.

Pompierii reveniți din misiunea din Grecia au intervenit la un accident rutier

Pompierii români au fost extrem de lăudați de greci în urma felului strategic în care au acționat în tragicul eveniment recent. Iată că aceștia au mai făcut o minune în drum spre casă! Cei zece pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş au intervenit la timp într-un accident rutier cu victime.

Totul s-a produs chiar la intrare în Târgul Mureș. Drumul lung și obositor nu i-a făcut să se da înapoi, așa că și-au făcut datoria până la capăt. Salvatorii au dovedit încă o dată ce înseamnă implicare și profesionalism. Purtătorul de cuvânt al ISU Mureș a venit cu un mesaj și cu o serie de laude pentru pompieri.

„După un drum lung şi obositor, înainte să fie primiţi cu aplauze din partea camarazilor care se aflau în aşteptare pe platoul ISU Mureş, salvatorii au oprit la intrare în municipiul Târgu Mureş pentru a interveni în cazul producerii unui accident rutier între două autoturisme cu o victimă încarcerată

– gest prin care au dovedit încă o dată profesionalismul şi implicarea de care dau dovadă”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, Dan Petru Daniel, scrie Agerpres.

În accidentul produs la intrarea din Târgu Mureș au fost implicate două autorturisme în care erau șase persoane. Pompierii militari au fost primii care au intervenit, ulterior echipajele de descarcerare au venit la fața locului. Conform primelor informații, una din cele șase persoane a fost rănită grav.

Laure din Grecia pentru salvatori

Presa din Grecia a lăudat intens intervenția promptă a pompierilor români care a ajutat la stingerea incendiilor care au cuprins țara.

„Pompierii români care au venit în țara noastră pentru a se lupta cu focul par să provină de pe o altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un centru independent cu servicii de logistică.

Apoi au procedat la cartografierea drumurilor forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație. În același timp, au profitat de zecile de pâraie care trec prin zonă și cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile”.

Radio Tequila România