Ce trebuie să mănânce femeile după Paște, de fapt. Alimentul care face minuni în corp acum

Nutriționistul Lygia Alexandrescu ne învață ce să mâncăm după Paște, astfel încât organismul și silueta să nu aibă de suferit în urma excesului făcut de sărbători.

Ce trebuie să mănânce femeile după Paște, de fapt

După Paște, femeile ar trebui să consume alimente ușoare și pregătite la cuptor sau la grill. Asta pentru ca Paștele să nu devină o sursă de acumulat kilograme în plus. Dacă în general ai o dietă sănătoasă pe care o reiei după sărbători, n-ar trebui să îți faci prea multe griji.

Lygia Alexandrescu ne îndeamnă să ne îndreptăm spre fructe și legume proaspete, cereale integrale și mult pește și lactate. Acestea sunt secretele unei diete echilibrate. De exemplu, ai putea să îți împarți toate cele trei mese astfel:

De dimineață poți să mănânci fructe alături de un iaurt natural. Fie că sunt mere, căpșuni, fructe de pădure sau pere cu un iaurt slab sau kefir, aceasta este o masă de dimineața perfectă.

La prânz, poți servi un pește la grătar sau la cuptor alături de legume la cuptor precum brocoli, morcov, varză de Bruxelles sau conopidă. În plus, poți consuma o salată verde alături de pește și legume.

Seara poți consuma o salată cu telemea sau cu piept de pui la grătar.

Mișcare și hidratare, elemente cruciale în dietă

În plus, este foarte importantă mișcarea. Ar trebui să faci măcar 1 oră de mișcare pe zi. Fie că este dans, mers pe jos, exerciții sau alergare.

Este la fel de important să bei măcar 2 litri de apă pe zi și să te îndrepți către alimente cât mai puțin procesate.

Așadar, cel mai bine concentrează-te pe legume și fructe proaspete, alături de carne pregătită la cuptor sau la grill. Ai grijă să îți iei multe proteine și renunță la unt, ulei și micile gustări dintre mese, mai ales dacă ele constau în dulciuri.

Poți mânca nuci sau alune, dar în cantități mici, de maxim 25 de grame pe zi.

Este important să avem porții decente de mâncare, să limităm consumul de alimente procesate și să mărim volumul de legume proaspete și fructe din dietă.

La fel de importantă este și mișcarea. Ea nu trebuie să lipsească din viața nimănui. În plus, evită să bei băuturi dulci carbogazoase și consumă multă apă plată.

Radio Tequila România