Ce se întâmplă cu strugurii românilor în 2021. Vestea a uimit pe toată lumea

Ce se intampla cu strugurii romanilor in 2021

Specialiștii în agricultură au declarat că anul 2021 va fi un an excelent pentru a face vin. Strugurii s-au copt la lumina soarelui, fiind dulci și aromați, gata pentru a fi culeși. Care este anunțul care i-a bucurat pe români.

Ce se întâmplă cu strugurii românilor în 2021

Toamna se numără bobocii și se culeg strugurii pentru a face cel mai bun vin din țară. Conform măsurătorilor, vierii ne asigură că, deși anul acesta strugurii sunt mai puțini decât în alți ani, aceștia vor fi mai gustoși, iar vinul care va ieși din ei va avea o savoare unică.

„Pentru vin va fi un an destul de bun. Va fi mult mai concentrat, vinul va fi mult mai aromat, mult mai frumos fructat, va fi un vin superior. Poate să fie un an bun odată la 10 ani sau la 3 ani”, a transmis Costel Ursu, tehnologul unei crame.

Cu toții ne bucurăm atunci când savurăm un pahar de vin la masă, atunci când ne bucurăm de timp de calitat petrecut în familie, alături de partenerul de viață sau suntem înconjurați de cei mai buni prieteni.

În județul Timiș și în Oltenia, producătorii locali asigură românii că strugurii s-au făcut și sunt gata de a fi culeși la sfârșitul lunii august. Srugurii trebuie să acumuleze 220 de grame de fructoză pe litru de must, pentru ca vinul să aibă un gust deosebit.

Când vor fi gata de consumat soiurile de vin preparate în toamna 2021

Unii proprietari de crame fac deja măsurători, iar estimările sunt optimiste. Soiurile de vin alb și roze vor fi gata în primăvara anului 2022, în timp ce pentru un pahar de vin roșu românii vor trebui să aștepte câțiva ani, până când se băuturile se vor învechi în butoaiele de stejar.

„Există o scădere de producție undeva la 15-20 la sută din cantitatea totală de struguri. Se pare că va fi un an bun dacă vom beneficia de o toamna lungă și călduroasă, așa cum am fost obișnuiți în ultimul timp”, a spus oenologul Iustin Urucu.

„Din cauza umidității scăzute în sol, clar că strugurii câștigă în aromă foarte mult. Nu sunt arome noi, dar sunt mai accentuate. De exemplu la Riesling, este unul dintre cele mai aromate soiuri, anul asta. La soiurile roșii, din ce vedem noi strugurii sunt destul de mici, sunt puternici aromatizați”, a declarat Doru Husaraciuc, proprietar de cramă.

Radio Tequila România