Ce s-a întâmplat cu prețul legumelor înainte de Paște 2021. Surpriza e colosală

Surpriză de proporții în ceea ce privesc legumele comercializate de țărani. Din cauza temerilor pe care oamenii le au de a veni la piață, producătorii au luat o decizie importantă.

Ce s-a întâmplat cu prețul legumelor înainte de Paște 2021

Ei au decis să nu mai scumpească legumele înainte de Paște, iar asta ca să fie siguri că nu rămân cu tarabele pline după sărbători.

 „Piaţa e piaţa, o zi e mai bună una mai proastă. Știţi cum e, speranţa moare ultima. Am impresia că piaţa s-a aşezat, dar depinde de produse dacă sunt produse, preţurile vor fi mai scăzute”, a declarat Dumitru Șandra, producător.

În plus, unii comercianți au încheiat contracte cu hipermarketurile, asta pentru a nu rămâne cu marfa în stoc. Comercianții spun că prețurile vor fi mai mici sau egale cu cele care sunt acum pe piață.

De ce nu ar trebui să consumi fructe și legume gata tăiate

Cu toate că este lejer și practic să consumi fructe deja tăiate și puse în recipiente de plastic ori legume ambalate, acest lucru nu este deloc sănătos.

În afara faptului că vei cheltui o sumă mult mai mare de bani pe aceste produse, nu ai deloc siguranță că ele sunt de cea mai bună calitate. În plus, nu știi de cât timp stau în acele recipiente și nici nu vezi forma lor naturală, cu coajă și textura.

Coaja fructelor și legumelor este protecția pe care acestea le au împotriva factorilor precum căldura sau lumina, care dăunează vitaminelor și mineralelor din fructe și legume.

Cel mai bine este să cumperi fructe și legume direct din piață, de pe taraba unde le poți vedea și îți poți alege propriile produse.

Potrivit unui raport, aproape 1% din fructele și legumele produse în România conțin pesticide peste limita admisă. Cea mai mare cantitate de astfel de substanțe se găsește în cartofi. (Sursa: www.playtech.ro).

Despre Radio Tequila România