Ce e Sparked, soluția prin care Facebook vrea să te cupleze pe repede-înainte cu un partener sau parteneră

Facebook ar încerca, din nou, să te facă să uiți de Tinder și alte aplicații care s-au remarcat pe zona de dating. Cu Sparked, compania caută să te cupleze pe repede-înainte.

Facebook testează o aplicație care are rolul de a te cupla cu cineva pe repede-înainte. E vorba de o aplicație care funcționează în format video, dezvoltată de NPE Team, grupul care face parte din compania lui Zuckerberg și care se ocupă de tot felul de felul de aplicații experimentale.

Sparked e o soluție de tip video-dating care, după cum îi spune numele, funcționează în format video. Compania lui Zuckerberg ar vrea ca utilizatorii să se poată conecta rapid, direct cu profilul de Facebook.

Sparked, aplicația prin care Facebook vrea să te cupleze pe repede-înainte

Ideea de la care pleacă echipa NPE e ca utilizatorii să aibă la dispoziție doar patru minute pentru a convinge pe altcineva că ar putea crea o legătură pe termen lung. Funcționează după modelul întâlnirilor pe repede-înainte, fenomen întâlnit prin afară și de care știi, cel mai probabil, din filme, doar că totul e online.

Facebook promite că nu e nevoie să ai un profil public acolo, nu se permit mesaje directe și totul e gratis. Tot compania precizează, însă, că nu poți să treci mai repede de patru minute la alt partener sau parteneră. Nu e clar nici la câte videouri are acces un utilizator, odată ce a acceptat să participe la un astfel de eveniment.

S-ar putea ca după cele 4 minute, dacă cei doi parteneri doresc să aprofundeze discuția, să aibă la dispoziție încă 10 minute și, dacă lucrurile merg bine, atunci ar putea coresponda pe mai departe și pot schimba date de contact de pe Instagram, iMessage, email și altele.

Cum arată aplicația și ce găsești acolo

Cei de la The Verge au decis să încerce ce ofere Sparked și au aflat că au fost puși pe o listă de așteptare pentru un eveniment care ar urma să aibă loc în Chicago (e vorba, de fapt, de o landing page). Au putut, însă, vedea, cam cum funcționează și cum arată aplicația. Iată, mai jos, câteva screenshot-uri:

Alternativă la Tinder și chiar mai mult de atât

După cum vezi, aplicația cere câteva detalii despre utilizator, detalii care urmează să fie analizate chiar de o persoană reală de la Sparked. Abia apoi utilizatorul poate fi primit într-un eveniment online de speed-dating. Utilizatorul apoi alege de cine e interesat – bărbați/femei și e întrebat chiar dacă acceptă și discuții cu persoane transsexuale.

Deocamdată, aplicația nu e disponibilă nici în App Store, nici în Google Play. Întrebați despre acest lucru, cei de la Facebook au spus că e vorba despre un experiment la ora actuală și că totul se testează în varianta beta.

Există, însă, o pagină web dedicată aplicației. E de găsit AICI (site-ul nu s-a încărcat la data redactării articolului).

Facebook nu e novice când vine vorba de aplicații prin care vrea să concureze cu Tinder. A lansat, recent, și Facebook Dating, despre care am scris AICI. (Sursa: www.playtech.ro).

Despre Radio Tequila România