Ce cocktail le face uitate pe Aperol Spritz și Hugo. Rețeta este extrem de simplă

Rețetă pentru un cocktail simplu

Un cocktail extrem de special te va face să-l alegi la fiecare ieșire. Rețeta este atât de simplă încât ai putea să îl prepari lejer și acasă. De ce ingrediente ai nevoie și cum trebuie să procedezi? E foarte ușor să îți serveși prietenii cu o băutură extraordinară. Trebuie doar să fii atent la unele detalii care cu siguranță îți salvează seara.

Rețetă simplă de cocktail. Cum să-l prepari la tine acasă?

Cei mai mulți dintre băutorii de Prosecco asociază spumantul cu Aperol Spritz sau Hugo. Cu toate astea, există multe combinații pe care ai putea să le faci chiar la tine acasă sau să le încerci la ieșirile de weekend în oraș, dacă printre prietenii tăi se află barmani care doresc să încerce ceva nou.

Unele sunt mai tari, altele mai puțin tari, deci pentru toate preferințele. Ai nevoie de o măsură de whiskey și o măsură de amaretto, iar de aici începe distracția. După ce le-ai pus pe ambele în recipientul dorit, adaugă și un sfert de măsură de Pimento Dram AllSpice Liquer de la The Bitter Truth.

Cel din urmă este creat din ienibahar și este un lichior ușor picant ce aduce aminte de cuișoare, cu note exotice. Pasul final constă într-un pic de sirop de dulceață ce vine la un simplu borcan de cireșe amare pe care este probabil să-l ai în casă. Dacă nu ai chiar acest ingredient, poți să fii curajos și să încerci alte combinații care îți sună bine sau sunt pe placul invitaților tăi.

Ce detalii nu trebuie să scapi din vedere?

Cocktail-ul este construit direct în pahar, fără gheață. Trebuie amestecat la final cu ajutorul unui instrument mai înalt, dar e recomandat ca toate ingredientele pe care le adaugi să fie deja puțin reci.

Ar fi util ca sticla de wiskey pe care o folosești să fie băgată în prealabil în congelator, iar prosecco să fi stat câteva ore bune în frigider. Aceasta nu este neapărat o variantă pentru cei care nu adoră să încerce lucruri noi.

„30ml Whiskey Jack Daniel`s
30ml Amaretto Disaronno
o linguriță de Pimento Dram The Bitter Truth
o linguriță de sirop de cireșe amarene Luxardo
o cireașă sau două pe fundul paharului
Prosecco până sus
Adaugă ingredientele în ordinea de mai sus într-un pahar înalt de șampanie și amestecă de 2-3 ori înainte să completezi cu prosecco până sus. Bucură-te de el și încheie seara un pic mai optimist”.