Carantina a fost prelungită pentru mai multe localități din Ilfov

Carantina a fost prelungită cu 14 zile în comuna Chiajna și cu șapte zile în comunele Cornetu și Dragomirești Vale, începând de marți seara, de la ora 22:00, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Ilfov. În prezent, mai multe localități din Ilfov se află în carantină, iar rata de incidență la nivelul județului este de 7,15 la mia de locuitori, potrivit ultimului bilanț transmis de autorități.

Cea mai mare rată de incidență la nivel național se înregistrează în continuare în Ilfov, 7,15 cazuri la mia de locuitori, însă e în scădere față de luni, 12 aprilie (7,34). De asemenea, mai multe localități se află în carantină, iar pentru altele, măsura a fost prelungită de autorități.

„Șeful DSU, secretar de stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul Șefului DSU nr. 6984 din 13.04.2021 privind prelungirea carantinei zonale pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, județul Ilfov, începând cu data de 13.04.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile”, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Ilfov.

Carantina a fost prelungită pentru mai multe localități din Ilfov
sursa foto: Prefectura Ilfov

În localitatea Chiajna este raportată și cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus -11,09.

De asemenea, a fost prelungită cu șapte zile carantina în comuna Cornetu, cu satele aparținătoare Cornetu și Buda, precum și în comuna Dragomirești-Vale, cu satele aparținătoare Dragomirești-Vale, Dragomirești-Deal și Zurbaua.

Măsura carantinei a fost impusă în orașele Pantelimon, Voluntari, Măgurele, Chitila, Popești-Leordeni, Otopeni și Bragadiru. În prezent, 20 de comune din Ilfov se află în carantină. (Sursa: www.libertatea.ro).

Despre Radio Tequila România