Băiat de 9 ani din Botoșani, transportat la spital în comă alcoolică

Photo: www.libertatea.ro

Copilul de 9 ani din satul Bădiuţi, județul Botoșani, a ajuns la spital în stare critică, iar aparatul etilotest a arătat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit Monitorul de Botoșani. Părinții au aflat abia la spital că acesta a consumat băuturi alcoolice.

Incidentul a avut loc săptămâna aceasta, iar familia băiatului a sunat la 112 și a cerut ajutor pentru un copil căzut într-o fântână.

La faţa locului au plecat două ambulanţe, însă, în momentul în care au ajuns la faţa locului, cadrele medicale l-au găsit pe băiat lângă fântână. Familia nu a putut să le explice medicilor de pe ambulanță ce s-a întâmplat. De asemenea, rudele copilului au aflat la spital că minorul a consumat alcool.

 „Pacientul, în vârstă de nouă ani, a fost preluat în stare comatoasă şi transportat la Urgenţe Pediatrie. Prezenta o comă de etiologie neprecizată, agitaţie psihomotorie. A fost stabilizat ulterior, iar la spital a început să îşi revină”, a spus medicul Eduard Gurău, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani, potrivit Monitorul de Botoșani.

Minorul a fost testat la psihiatrie, unde rezultatul aparatului etilotest a arătat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. După ce a primit îngrijiri medicale, acesta a fost externat.

Radio Tequila România