Avertizare meteo pentru toată țara. Ger și temperaturi de până la minus 9 grade, în București

Meteorologii informează miercuri, 9 martie, că până sâmbătă, 12 martie, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. În Bucureşti, temperaturile minime vor ajunge până la minus 9 grade Celsius.

Va fi ger noaptea și dimineața, la început în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice, iar joi spre vineri (10/11 martie) și vineri spre sâmbătă (11/12 martie) în centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit ANM, temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade Celsius, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, izolat sub -18 grade Celsius.

Avertizare meteo pentru toată țara. Ger și temperaturi de până la minus 9 grade, în București

Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, îndeosebi pe parcursul zilelor de joi (10 martie) și vineri (11 martie), cu viteze la rafală, în general de 45… 55 km/h, iar senzația de frig va fi amplificată. În sud și est, precum și la munte, pe arii restrânse va mai ninge slab, precizează meteorologii.

Minimă de până la minus 9 grade Celsius în Capitală

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de rece începând de miercuri şi până sâmbătă la ora 10.00. Temperaturile maxime vor fi de 1… 4 grade Celsius, iar cele minime, de -6…-4 grade Celsius, mai scăzute în zona periferică până în jur de -9 grade. Cerul va prezenta înnorări și vor fi intervale în care va mai ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe parcursul zilei de joi (10 martie), transmite ANM.