ASUS ROG Phone 5, extraordinar de firav: cât de ușor se face țăndări telefonul de gaming

Cel mai nou smartphone de gaming de la ASUS are o problemă cu sensibilitatea, după cum se poate vedea în testul nu foarte agresiv realizat de JerryRig.

Canalul de YouTube JerryRigEverything are deja o istorie destul de stufoasă când vine vorba de teste de anduranță ale celor mai atrăgătoare gadgeturi ale momentului. În același timp, însă, cele mai recente clipuri publicate nu prea au mai fost încărcate de surprize.

Smartphone-urile de top au ajuns să facă o treabă mai mult decât decentă când vine vorba de rezistență la zgârieturi, îndoituri și trânte, până la noul ASUS ROG Phone 5, cel mai recent terminal dedicat plăcutei activități de gaming.

În timp ce prea puțin telefoane mai pot fi îndoite cu mâna liberă sau aproape rupte, noul ROG Phone este excepția de la regulă. Din păcate, se demontează ca un puzzle, din cauza includerii unui punct sensibil pe ramă. Acela este menit să faciliteze amplificarea semnalului GSM, semnal care nu trece prin carcasa de metal devenită tradițională pe majoritate terminalelor moderne.

Din păcate, în cazul ASUS, acel punct sau dungă pe care o găsești pe majoritatea telefoanelor moderne se reflectă într-o sensibilitatea exacerbată la îndoituri, după cum se poate vedea în clipul de mai sus. Aplici un pic de presiune pe spate, rama se crapă și ajunge să provoace o pagubă permanentă motorul intern de vibrații al aparatului.

O altă tentativă de a îndoi telefonul duce la separarea ecranului, deși panou de sticlă rămâne intact. Cu un pic de presiune suplimentară, devine evident că nici spatele nu rezistă foarte bine și se face țăndări. La prima vedere, problemele par să fie amplificate de prezența portului USB C și a conectorului pentru accesorii de pe laterală. Una peste alta, o colecție de decizii neinspirate pe partea de design și construcție din partea ASUS transformă gadgetul într-unul destul de dificil de recomandat.

Radio Tequila România