Aproape 900 de cazuri, marți, la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Unele, din cauza caniculei

Photo: Libertatea.ro

Alis Grasu, managerului Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, a anunțat că marți, între orele 7-19, au fost înregistrate nu mai puțin de 873 de cazuri medicale, iar unele pot fi puse pe seama caniculei, relatează Agerpres.

„De astăzi de dimineaţă, de la 7, până la ora 19, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov s-au înregistrat 873 de cazuri. Dintre acestea, 502 au fost cazuri de urgenţă de cod roşu şi cod galben. Dintre urgenţe, 46 de persoane se aflau în loc public, când li s-a făcut rău şi au avut nevoie de ambulanţă”, a declarat Alis Grasu.

Ea a arătat că au persoane care și-au pierdut conștiența sau au avut senzația de leșin.

„Dintre cazurile în loc public, 13 persoane au prezentat lipotimii, respectiv senzaţie de pierdere a stării de conştienţă şi cinci persoane au prezentat sincope, pierderea stării de conştienţă pentru foarte scurt timp”, a spus Alis Grasu.

Mare parte din țară se află de luni sub avertizare cod galben de caniculă, iar ANM a transmis că valul de căldură se va prelungi până luni, 2 august, iar, cu o umezeală relativ redusă, temperaturile resimţite pot fi în jur de 47 de grade.

(Sursa: www.libertatea.ro).

Despre Radio Tequila România