Anchetă în cazul nunții cu 1.700 de participanții. Polițiștii au cerut toate înregistrările video și vor face audieri

Photo: obiectiv-sm.ro

Nunta la care au participat nu mai puțin de 1.700 de invitați, care a avut loc în localitatea Târșolț din Țara Oașului, va fi anchetată. Polițiștii din Satu Mare au cerut toate înregistrările video și urmează să facă audieri.

Poliţiştii şi procurorii din județul Satu Mare au deschis marţi, 31 august, un dosar de cercetare penal pentru combaterea zădărnicirii bolilor.

Organizatorul evenimentului a fost amendat deocamdată cu cinci mii de lei.

”În urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii referitoare la desfăşurarea unei nunţi la data de 30.08.2021, pe raza localităţii Târşolţ, la care ar fi participat aproximativ 1.700 de persoane, poliţiştii din cadrul Secţiei Poliţie Rurală Gherţa Mică s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a transmis, marţi, IPJ Satu Mare.

Potrivit publicației locale obiectiv-sm.ro, nunta a fost una grandioasă și nu numai prin prisma faptului că au fost 1.700 de persoane prezente, ci și prin decor, meniu sau artiști invitați. Pe scenă au urcat Vlăduța Lupău cu Armin Nicoară, Ancuța Anghel, Angela Rusu dar și Andra, evenimentul fiind, pe alocuri, asemănător unui spectacol demn de vechile evenimente de genul „Zilele Comunei”.

Armin Nicoară a transmis live pe Facebook imagini de la eveniment.

Conform sursei citate, nunta ar fi fost „stricată ” de polițiști, anul trecut, când în Târșolt și în mai tot județul Satu Mare era în vigoare interdicția de a se organiza orice fel de evenimente.

Târşolţ este o localitate cu puțin peste 2.600 de locuitori. În zonă, rata de îmbolnăvire cu coronavirus a depășit pragul de doi la mie.

Acolo, nunțile în interior sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de persoane, dacă sunt vaccintate, au un test COVID negativ ori au trecut prin boală.

Conform legii, în spații închise sunt permise evenimente la care pot participa cel mult 400 de persoane.

(Sursa: www.gandul.ro).

Despre Radio Tequila România