Alertă meteo: aproape toată țara, vizată de furtuni. Cum va fi vremea în București

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare cod portocaliu pentru 13 județe din țară, unde sunt așteptate ploi abundente. De asemenea, aproape toată țara se află sub cod galben până duminică seara. În București, potrivit meteorologilor, va ploua aproape toată ziua.

Codul portocaliu de ploi abundente intră în vigoare, sâmbătă, la ora 15:00 și va fi valabil până duminică la ora 18:00.

În intervalul menționat, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Brașov, Sibiu, Covasna și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba și Buzău va ploua abundent și îndeosebi
prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 50…90 l/mp.

De asemenea, un cod galben de ploi torențiale și grindină a intrat în vigoare azi de la ora 10:00 și este valabil până duminică seara la ora 23:00.

Alertă meteo: aproape toată țara, vizată de furtuni. Cum va fi vremea în București

Harta zonelor vizate de atenționarea meteo, până pe 29 august | Foto: ANM

În această perioadă, în cea mai mare parte a țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale
scurte de timp sau prin acumulare, 25…35 l/mp și local 40…50 l/mp.

Prognoza pentru București

Meteorologii au anunțat că în Capitală vor fi perioade cu înnorări, averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat peste 25 l/mp. Temperatura  maximă se va situa sâmbătă în jurul valorii de 28 de grade.

Radio Tequila România