Alertă meteo ANM. Vești proaste pentru acest weekend. Ce fenomene extreme vom întâlni în țară

Alertă meteo ANM.

Meteorologii ANM au emis o avertizare tip cod galben de instabilitate atmosferică și ploi torențiale, cod ce se va manifesta în mare parte din țară, în acest weekend.

Alertă meteo ANM. Vești proaste pentru acest weekend

Azi, începând cu ora 10:00, a intrat în vigoare informarea meteorologică care se va menține până duminică, la ora 23.00. În acest interval se va accentua instabilitatea atmosferică, manifestându-se prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină, izolat.

Aceste fenomene au loc vineri, 27 august, în special în sud-estul, centrul și nord-estul țării, dar și în zona de munte. Mâine, pe 28 august, instabilitatea atmosferică o să cuprindă cea mai mare parte a țării, excepție făcând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate se manifestă mai puțin intens și pe arii restrânse, iar duminică, pe 29 august, fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce mai ales în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

Cod galben de instabilitate atmosferică în weekend

În acest interval menționat, cantitățile de apă o să depășească, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20…50 l/mp.

De asemenea, în aceste zile, în vestul și nord-vestul țării, vremea va fi răcoroasă, chiar rece pentru perioada la care ne aflăm, iar temperaturile maxime nu vor depăși 18-20 grade C. În restul teritoriului, temperaturile vor fi normale, poate că va fi chiar mai cald în sud-est.

Mâine, de la ora 15:00 intră în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi abundente, și va fi în vigoare până duminică, la ora 23.00.

În acest interval mai sus menționat, se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină în Oltenia, în sudul Banatului, în nord-vestul Munteniei, în Maramureș, în Transilvania, la munte, dar și local, în Moldova.

De asemenea, ploile vor avea și un caracter torențial, iar cantitățile de apă depășesc, în intervale scurte de timp ori prin acumulare, 25…55 l/mp, cu precădere în zonele de deal și de munte.

Vremea sâmbătă în București

În Capitală, vremea va fi în general instabilă, cu un cer care va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va încadra între 30…31 de grade, iar cea minimă între 17…19 grade.

Vremea duminică în București

În Capitală, duminică vremea se va mai răcori şi se va menţine în general instabilă. Cerul va prezenta  înnorări şi vor fi perioade cu averse moderate cantitativ şi descărcări electrice. Totodată, vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va încadra între 27…28 de grade, iar cea minimă între 14…16 grade.

Radio Tequila România