Alertă meteo ANM de caniculă în România. Zonele în care te vei topi de căldură

Alertă meteo ANM de caniculă în România.

Vremea se încălzește în România, iar canicula pune stăpânire pe țara noastră, în următoarele zile. Experții de la Agenția Națională de Meteorologie anunță o alertă meteo de caniculă în cele mai importante regiuni ale României. Unde se vor înregistrat temperaturi de 36 – 38 de grade.

Cod portocaliu de caniculă în România

Canicula face ravagii în România în luna lui Cuptor. Specialiștii în meteorologie trag un semnal de alarmă privind un val de aer fierbinte ce va acapara întreaga țară. În judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş-Severin se instaurează cod portocaliu de caniculă.

Temperaturile vor crește până la 36 – 38 de grade Celsius, creând un disconfort termic puternic, potrivit unei avertizări meteo emise de ANM. Pe timpul nopții, temperaturile vor scădea între 18 și 22 de grade.

Codul portocaliu de caniculă este valabil în zilele de luni, 4 iulie, și marți, 5 iulie, în regiunile de vest și nord-vest ale țării noastre.

În intervalul menţionat anterior, valul de căldură se va menţine în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie şi de podiş, unde indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În general, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 36 de grade, iar cele minime între 17 şi 20 de grade Celsius, notează cei de la Agerpres.

Cum va fi vremea în primele 2 săptămâni din luna iulie

Până pe data de 11 iulie, ne vom confrunta cu averse, însă, ploile vor dispărea, ulterior. În perioada 4-11 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, ceea ce înseamnă că temperaturile nu vor atinge praguri exagerate.

Cele mai mari temperaturi vor fi înregistrate în regiunile din sud-estul țării. În restul teritoriilor, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

În mare parte a țării, până pe data de 11 iulie se vor manifesta ploi. Precipitațiile vor fi importante din punct de vedere cantitativ în special în zonele de munte și în centrul țării. Și în celelalte zone va ploua. Însă cantitățile de apă nu vor fi mari.

În perioada 11 – 18 iulie 2022, vremea în țară va fi frumoasă, iar turiștii se vor putea bucura de un sejur la mare, bucurându-se de căldura de pe litoral.

După jumătatea lunii iulie, vremea pare să se mai răcească puțin, spun experții meteo. Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei, iar în regiunile intercarpatice, vremea va fi ușor mai răcoroasă.

În săptămâna 11-18 iulie 2022, precipitațiilor vor scădea semnificativ. Va ploua doar în zonele montane.