Alertă meteo 4 – 30 septembrie 2021. Cum va fi vremea la începutul toamnei, totul se schimbă brusc

Alertă meteo 4 – 30 septembrie 2021. Cum va fi vremea la începutul toamnei, totul se schimbă brusc

Ce se întâmplă cu vremea, în perioada următoare. Administrația Națională de Meteorologie dezvăluie prognoza meteo la începutul toamnei. Totul se schimbă brusc, deoarece este o alertă în vigoare, ce ține toată luna septembrie. Spunem adio temperaturilor de vară? Iată ce spune ANM.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea până pe 30 septembrie 2021

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Anunțul poate fi important pentru românii care și-au planificat concediul în luna septembrie. Află, în continuare, cât de mult va ploua în România, în intervalul 06 septembrie – 04 octombrie.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, anunță meteorologii ANM. Potrivit acestora, este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Astfel, în România, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în cele extracarpatice. Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă meteo valabilă pentru toată luna septembrie.

Unde va fi cel mai frig

În perioada 4-13 septembrie, ANM anunță cantități reduse de ploi. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată România, dar mai ales în zonele montane. Temperaturile maxime se vor situa între 15 grade (nordul Moldovei) şi 27 de grade (Banat). Cel mai frig va fi în partea de este a Transilvaniei, în nord-est, dar şi la munte.

Abia de la jumătatea lunii septembrie, vremea se mai îndreaptă, astfel că temperaturile vor ajunge în unele zone şi la 30 de grade, potrivit prognozei meteo.

Temperaturile se vor situa în limite normale pentru intervalul 13.09.2021 – 20.09.2021, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile vestice. Meteorologii anunță o vreme de vară, cu temperaturi care se vor apropia de 30 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori termice se vor înregistra în Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea.

Cantitățile de precipitații va fi în continuare deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Sunt anunțate ploi

Jumătatea lunii septembrie aduce temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. În săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021, regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord-estice. În restul țării se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, precizează meteorologii ANM.

Sfârșitul de septembrie aduce valori termice situate, în general, în jurul celor specifice pentru această perioadă a anului, posibil ușor mai coborâte în cele nordice. Doar este toamnă, nu? În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Radio Tequila România