Alertă ANM. Urmează zile de foc pentru România! În ce pericol major sunt oamenii

Avertisment ANM: alertă din partea specialiștilor

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis noi avertizări pentru România. Tot teritoriul rămâne cuprins de temperaturi caniculare. Urmează zile de foc în aproape toate zonele. Care este pericolul major care ne așteptă după colț?

Alertă ANM: zile de foc pentru Românii

România este cuprinsă de caniculă! Săptămâna aceasta am avut parte de temperaturi foarte mari în aproape toate zonele României. Cu toate astea, alături și-au făcut simțită prezența și vijelii.

Meteorologii au emis noi atenționări de caniculă și instabilitate atmosferică.Temperaturile mari insistă, iar disconfortul termic este clar o problemă pentru toți românii în acest sezon cald.

Cerul va fi variabil în ziua de vineri cu unele înnorări la începutul nopții în zona de munte și estul României unde vor fi condiții pentru descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse. Minimele sunt cuprinse între 13 și 23 de grade Celsius, iar izolat avem condiții de ceață.

Cod Galben: ‘Interval de valabilitate: 29 iulie – 01 august. Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă Zone afectate: conform textului și hărții În intervalul menționat, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade’

Avertizare Cod Portocaliu și prognoza în Capitală

Prognoza în București: Vremea se menține deosebit de caldă în București, iar disconfortul termic se arată în continuare accentuat. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla slab spre moderat, trecător cu ușoare intensificări în cursul zilei. Maximele se situază în jurul a 37 de grade Celsius, iar minimele cuprinse între 20 și 22 de grade Celsius.

Cod Portocaliu: ‘Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat Interval de valabilitate: 30 iulie – 01 august Zone afectate: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și sudul județului Caraș-Severin.

Pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică (30, 31 iulie și 1 august), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 şi 40 de grade. Valul de căldură va persista și în prima parte a săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat’

(Sursa: www.playtech.ro).

Radio Tequila România