Aglomerație pe A2 spre București, după ce un pieton care a încercat să traverseze autostrada a fost lovit de o mașină

Centrul Infotrafic al Poliției Române informează duminică după-amiază că pe autostrada A2 Constanța – București, pe sensul către București, valorile de trafic sunt intense în urma unui grav accident de circulație, potrivit Digi24.

„Valorile de trafic sunt ridicate pe sensul de deplasare către Capitală al autostrăzii A2 București-Constanța. În zona km 33+ 500 de metri (loc. Fundulea, jud. Călărași), un autoturism a surprins și accidentat grav un pieton care a încercat să traverseze autostrada”,  informează Infotrafic.

Potrivit Infotrafic, circulația rutieră a fost blocată pe banda doi, pe sensul către Capitală.

Pentru evitarea aglomerării autostrăzii A2 Constanța – București, polițiștii le recomandă șoferilor care se întorc de pe litoral folosirea rutelor alternative, respectiv:

  • DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;
  • A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București;
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau, din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, Infotrafic sfătuiește conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.

De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să respecte limitele legale de viteză, să pună în funcțiuni luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc, să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii și să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate.

Radio Tequila România