A fost găsit mort într-un parc din Oradea. Polițiștii, șocați să afle cine era victima, de fapt

Doru Drăgan, parte din generația de aur a handbalului orădean

Doliu în handbalul românesc. Conform unor informații, un fost jucător din lotul echipei orădene de handbal Constructorul Oradea a fost găsit astăzi fără suflare. Pentru moment nu se știe exact cauza decesului sportivului. Surse judiciare declară că deja s-a demarat un dosar pentru moarte suspectă în cazul fostului handbalist, Doru Drăgan.

Doru Drăgan, parte din generația de aur a handbalului orădean

Un mare handbalist, așa îl caracterizează foștii colegi de la Constructorul Oradea. A fost singura echipă orădeană cu palamers bogat în handbalul românesc. Constructorul Oradea a avut parte de un grup de jucători de primă mână. Doru Drăgan alături de Dumitru Giura, Venu Târniceru, Mircea Sânmărghițan, și alții, au avut curajul să se bată de la egal la egal cu echipele mari din România.

”Erau anii în care handbaliștii orădeni, cu Doru Drăgan în teren, se băteau de la egal la egal cu marile forțe europene, Steaua, Dinamo, Minaur Baia Mare sau Poli Timișoara.

A încercat revitalizarea handbalului masculin orădean creându-și propriul club, Activ Oradea. Clubul a dat mai mulți jucători actualei echipe orădene de seniori, printre ei și pe fiul său, Alin Drăgan”, declară colegii lui Doru Drăgan.

Fostul handbalist orădean găsit mort în parc

Doru Drăgan, ajuns la 62 de ani, și-a dedicat toată viața handbalului de performanță. Din păcate, conform celor de la publicația locală Bihor.ro, Doru Drăgan a fost găsit fără suflare în această dimineață. Informațiile spun că fostul handbalist Doru Drăgan ieșise în parcul din orașul natal, Oradea, pentru a se antrena.

Cei care l-au descoperit au sunat de urgență la 112, dar se pare că era deja decedat de cel puțin o oră. Anchetatorii criminaliști ajunși la fața locului spun că nu există urme de violență. Primele analize, de la fața locului, vorbesc despre un posibil infarct pe care Doru Drăgan l-ar fi suferit.

”Pentru lumea sportului este o mare lovitură, absolut neașteptată, pentru că îl știam un mare sportiv. Era un familist convins, cu o viață foarte ordonată.

Conducea o firmă de prospecțiuni geologice și avea un fizic de invidiat. Nimeni nu știe să fi suferit vreodată de vreo afecțiune, în afară de cele dobândite pe terenul de sport”, au mărturisit foștii colegi, după aflara veștii, la Bihor.ro.

Publicația locală amintită mai spune că deja s-a instrumentat un dosar pentru moarte suspectă la Parchetul de lângă Tribunalul Bihor. Deocamdată nu s-au mai dat alte informații, se așteaptă rezultatul autopsiei acestuia. Printre cei care l-au cunoscut se numără și comentatorul sportiv Victor Mihalcea care a comentat despre tragedie pe Facebook.

„Un munte de om și de bunătate a plecat să alerge, ca pe vremuri, spre semicercul advers. Din păcate nu s-a mai întors acasă. El era omul care ne făcea să râdem.

Era mereu cu zâmbetul pe buze și cu o vorbă de duh. O să ne lipsească. Drum lin spre veșnicie Doru Drăgan”, a scris pe Facebook, Victor Mihalcea.