Lumea a evoluat iar odată cu ea şi modul în care ne păstrăm hrana. Dacă în 1956, atunci când au fost construite primele frigidere în România, aceste aparate erau privite cu foarte multă încântare de către utilizatorii obişnuiţi, astăzi frigiderul reprezintă o prezenţă obişnuită în majoritatea bucătăriilor. 
 
Cu toate acestea, frigiderele au evoluat enorm de-a lungul timpului, iar astăzi în magazine găsim o mulţime de modele, care mai de care mai interesante.
 
Fiecare model de frigider atrage cu caracteristici practice, cu tehnologii inteligente precum şi cu un design atrăgător, menit să se integreze cât mai bine în anumite stiluri de decor. Prin urmare, achiziţionarea unui frigider poate fi considerată o adevărată provocare.
 
Cu toţii ne dorim să păstrăm alimentele în condiţii cât mai bune, iar acest lucru este posibil alegând un frigider de top. Prin urmare, în rândurile următoare am decis să prezentăm 5 caracteristici pe care orice frigider ar trebui să le aibă. Asigură-te ca şi noul tău frigider dispune de aceste dotări:
 

Tehnologia No Frost

 
Dezgheţarea manuală a frigiderului este o activitate ce poate fi asemănată cu spălatul vaselor: toată lumea fuge de ea. Din fericire, frigiderele noi şi moderne vin cu o tehnologie care ne scapă de această activitate neplăcută: No Frost.
 
Spre deosebire de frigiderele tradiţionale, ce necesitau o dezgheţare regulată, cele noi dispun de tehnologia No Frost, ce presupune folosirea aerului rece pentru a păstra alimentele în condiţii excelente, fără să se formeze gheaţa.
 
Astfel, nu numai că scapi de necesitatea de a dezgheţa frigiderul, ci totodată alimentele vor fi mult mai bine păstrate. 
 
Prin urmare, îţi recomandăm achiziţionarea unui frigider cu tehnologie Full No Frost, deoarece astfel vei beneficia de dezgheţare automată atât a compartimentului pentru frigider, cât şi a congelatorului.
 

Răcire rapidă

 
Nimic nu se compară cu o băutură rece într-o zi toridă de vară, iar frigiderele de top te pot ajuta să o obţii cât ai clipi. Acestea dispun de o funcţie de răcire rapidă, având un compartiment special în care are loc această răcire în timp record. Astfel, băuturile sau alimentele introduse în acel compartiment vor fi răcite în aproximativ 15 minute.
 

Dozator de apă

 
Chiar dacă multe persoane nu privesc dozatorul de apă al frigiderelor ca o dotare necesară, se conving foarte rapid că reprezintă o caracteristică foarte utilă abia după achiziţionarea unui frigider dotat cu un astfel de dozator.
 
Iar asta deoarece în zilele toride de vară vei avea mereu la dispoziţie un pahar cu apă rece, de care te vei putea bucura într-un mod foarte comod, fără a mai fi nevoit să deschizi frigiderul. Frigiderele cu dozator de apă dispun şi de un sistem de filtrare a apei, sistem ce te poate ajuta să faci economii pe termen lung, nemaifiind nevoit să achiziţionezi apă îmbuteliată de la supermarket.
 
Pe Demax.ro poţi găsi frigidere cu dozator de apă la preţuri excelente şi totodată de o calitate superioară. Astfel, dacă reprezintă o dotare ce te interesează şi totodată care nu ar trebui să îi lipsească noului tău frigider, ar trebui să începi căutarea cu oferta acestui magazin online.
 

Uşi reversibile

 
Deşi puţine persoane acordă atenţie direcţiei deschiderii uşii frigiderului, acesta reprezintă un detaliu care ar trebui să te preocupe. Iar asta deoarece uneori se poate întâmpla să nu ai spaţiul necesar pentru ca uşa să se deschidă într-o anumită direcţie, sau cel puţin deschiderea să fie incomodă din varii motive.
 
De aceea ar trebui să ai în vedere achiziţionarea unui frigider cu uşi reversibile, deoarece vei putea alege direcţia deschiderii uşii în funcţie de propriile preferinţe. Nu toate frigiderele îţi oferă posibilitatea de a alege direcţia de deschidere a uşii, iar de aceea trebuie să fii atent la acest detaliu.
 

Panou de comandă digital

 
Suntem în secolul vitezei, în care tehnologia este pretutindeni în jurul nostru. De aceea ar trebui să ai în vedere achiziţionarea unui frigider cât mai simplu şi mai intuitiv de controlat, folosind un panou de comandă digital. Astfel vei putea seta temperatura dorită în interiorul frigiderului cu doar câteva atingeri, precum şi să foloseşti anumite funcţii sau tehnologii.
 
Acestea sunt aşadar cele 5 caracteristici care nu ar trebui să îi lipsească noului tău frigider! Pune în practică sfaturile noastre iar alegerea finală nu te va dezamăgi.